2016. január 9., szombat

Csokis tallérok


Nem igazán szeretem a teljes kiörlésű lisztből készült süteményeket, de ez most nagyon jól sikerült. Teljesen olyan íze van, mintha sima lisztből készült volna. A fiam kérdését - "Anya, ez nagggyon finom, hol vetted?" - is bóknak vettem. :)
Másik nagy előnye, hogy percek alatt elékészíthető, és lehetetlen elrontani.


Csokis tallérok




Hozzávalók:
 
150 g teljes kiörlésű tönkölybúza liszt
1 evőkanál kakaó
1/2 teáskanál szódabikarbona
1/4 teáskanál őrölt fahéj
100g étcsokoládé (vagy diabetikus étcsoki)
100 g puha vaj
1 tojás
50 g nyírfacukor
 
Elkészítése:
 
1) A lisztet és a kakaót egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a szódabikarbonát és a fahéjat, majd alaposan összekeverjük.
2) A csokit apró darabokra vágjuk és azt is hozzáadjuk.
3) Előmelegítjük a sütőt (kb. 180 fokon)
4) A tojást, vajat és cukrot robotgéppel kikeverjük, majd az egészet kézzel összedolgozzuk.
5) A tepsibe sütőpapírt teszünk.
6) A tésztából diónyi nagyságú golyókat formázunk, amit a tenyerünkkel összelapítunk, így kb. 4 cm átmérőjű, fél cm vastag kekszeket kapunk (nekem 30 db lett belőle).
7) Betesszük a sütőbe, és 15 perc alatt készre sütjük.
 
Natúr joghurttal tálaljuk.
 
 (Egy keksz szénhidrát tartalma kb. 5-6 g)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése